Porsche продолжена гаранција
Квалитетот е загарантиран. Флексибилноста е вклучена.

Возењето на Porsche значи уживање во страсни перформанси со чувство дека се е во ред во секое време. Со Porsche продолжената гаранција, можете да уживате во оваа возбуда и мир уште на првиот ден.
Со
Porsche продолжената гаранција, се гарантира квалитетот на нашите возила и оригиналните резервни делови и по истекот на стандардната фабричка гаранција. Гаранцијата ги покрива поправките на компонентите и важи низ целиот свет без исклучок.

Porsche продолжената гаранција може да се активира:

 • како продолжение на гаранција за нов автомобил,
 • како продолжение на постоечката Porsche продолжена гаранција,
 • по успешно завршена проверка од 111 поени, ако вашето возило моментално нема никаква гарантна заштита на Porsche или
 • кога купувате автомобил во претходна сопственост одобрен од Porsche.

Гаранцијата (достапна за возила до нивната 15-та година и со километража не поголема од 200.000 km) ги покрива сите компоненти на вашето Porsche за 12, 24 или 36 месеци, сигурно ве заштитува од неочекувани трошоци за поправка – и благодарение на нашата вклучена гаранција за мобилност, Porsche Assistance, помошта е секогаш близу, каде и да сте.

Професионалните поправки, извршени од овластени техничари на Porsche кои користат само оригинални делови, обезбедуваат долговечност и зачувување на вредноста на вашето Porsche. Во случај на препродажба, Porsche продолжената гаранција дури и ја зголемува вредноста на вашето Porsche, бидејќи е целосно пренослива доколку автомобилот се продава приватно или во Porsche Центарот.

Придобивките од Porsche продолжената гаранција се:

 • Сите поправки на компоненти се покриени, вклучувајќи делови и работна рака
 • Има важност во целиот свет
 • Може да се откупи во секој Porsche Центар
 • Времетраењето може да биде на 12, 24 или 36 месеци
 • Нема дополнителни трошоци
 • Нема ограничување на километражата за време на гарантниот период
 • Покриеност за возила Porsche не постари од 15 години
 • Се користат само оригинални резервни делови на Porsche
 • Директна администрација
 • Целосна преносливост доколку се продава приватно или во некој Porsche Центар
 • Вклучена гаранција за мобилност на Porsche Assistance

За нас, ценењето на вашата доверба значи отворено да ги претставиме, покрај неговите придобивки, областите во кои не важи гаранцијата и зошто. Еден таков исклучок се однесува на природните промени поврзани со возраста кои не влијаат на функционалноста на вашето возило (на пр. пукнатини во кожата). Исто така, гаранцијата не опфаќа одредени функционално релевантни делови, кои се предмет на природно абење. Бидејќи овие промени не претставуваат материјални дефекти, тие се исклучени од Porsche продолжената гаранција. Така, овие делови треба редовно да се проверуваат во рамките на закажаните интервали за сервисирање и одржување и да се заменат доколку е потребно.

Следниве компоненти не се покриени доколку мора да се поправат или заменат поради стареење или редовно абење:

 • Метлички на бришачи
 • Пневматици
 • Дискови на сопирачките
 • Амортизери
 • Дискот за спојката и потисната плоча
 • Погонски ремен вклучувајќи шини за затегнување
 • Свеќички
 • Батерии
 • PDCC резервоар
 • Течност за ладење
 • Сите светилки (со исклучок на Xenon и LED светлата)
 • Сите филтри, течности и масла

Ако имате какви било прашања во врска со Porsche продолжената гаранција, вашиот Porsche Центар Скопје со задоволство ќе одговори на нив. Со нетрпение ја очекуваме вашата посета!

Порше Центар Скопје
бул. Босна и Херцеговина 4, 1000 Скопје.
Локација на Google Maps >

Телефон: 02 26 03 775

Email: office@porsche.com.mk

Ве очекуваме,

Вашиот Porsche тим