За нас

Порше Македонија е компанија која ги застапува автомобилските брендови Volkswagen, Audi, Škoda, Seat, Porsche и Volkswagen Комерцијални Возила. Присутна на македонскиот пазар од крајот на 2005 година и единствениот импортер во Македонија во директна сопственост на производителот на автомобилите - Volkswagen AG. Порше Македонија е лидер на автомобилскиот пазар со најголем удел во пазарот на нови возила. Бренд што ги спојува искуството на долгогодишната традиција, супериорниот квалитет и иновативната технологија.
Прочитај повеќе

Новости

Маркус 2016: Три победи за Audi во Австрија

Клубот на Австриската мобилност ÖAMTC ги награди Audi ТТ Roadster, Audi Q7 и Audi А4 . ТТ Roadster и Audi А4 беа победници во своите класи во категоријата "Опрема и безбедност". Додека пак Audi Q7 ја...

Голем успех за Audi на ADAC 2016

Audi импресионира со мал број дефекти во сите класи, тоа беше потврдено од страна на клубот ADAC кој собира статистички податоци поврзано со дефектите на автомобилите. Информациите се засновани на ан...

Прво место за Audi А6 на наградите „Најдобри автомобили во Чешка за 2016 година"

Audi А6 е победник во категоријата "Најдобар автомобил од средна големина" во Чешка. Audi А6 освои најмногу гласови на читателската анкета која беше спроведена од страна на Републичките публикации „au...

Информатор