Volkswagen ја доби наградата Plus X за „Најиновативен бренд“ за 2018 година

– Наградата за иновации Plus X Award уште еднаш го препознава одличниот дизајн на Volkswagen

– Polo, T-Roc, Touareg, Atlas Tanoak и ID VIZZION се истакнуваат како “Производ на годината 2018”

– Ова го прави Volkswagen “Најдобар Автомобилски Бренд 2018”

Volkswagen континуирано поставува нови стандарди во дизајнот на производи на ниво од светска класа. Ова е причината зошто компанијата со седиште во Волфсбург ја доби наградата Plus X како “Најиновативен бренд” веќе трета година по ред. Бидејќи најимпресивните модели на автомобили беа, исто така, произведени од страна на Volkswagen, жирито ја додели наградата “Најдобар автомобилски бренд 2018”.

Тимот со кој управува Клаус Бишоф, раководител на “Volkswagen Дизајн”, сега ја доби највисоката награда – наградата “Plus X” како “Најиновативниот бренд”. “Задоволни сме што можеме да им понудиме на нашите корисници исклучителни искуства на секое патување, како резултат на одржлив дизајн, интуитивна функционалност и бескомпромисен квалитет. Добивањето на наградата од жирито составено од експерти за најиновативниот бренд е одлично признание за нашиот прогресивен бренд”, објасни Бишоф на церемонијата на доделувањето.

Volkswagen направи траен впечаток со одлично позиционирано портфолио, привлекувајќи се на многу различни потреби на клиентите. Жирито ги избра моделите Polo, T-Roc и Touareg, како и моделите Atlas Tanoak и ID VIZZION како продукт на годината во соодветната категорија. Жирито ги пофали моделите од Волфсбург вкупно 26 пати оваа година. Поради оваа причина, Volkswagen беше награден со титулата “Најдобар автомобилски бренд 2018” во категоријата на производители на автомобили.

“Volkswagen веќе неколку години се истакнува со исклучително квалитетни дизајни и иновативна технологија на возила. Брендот уште еднаш беше во можност да ги убеди членовите на жирито на Plus X наградата оваа година со возила од неколку класи и со напредни концепти “, рече Френк Крајф, претседател на жирито.

Наградата Plus X е најважна награда за иновации во светот за технологија, спортот и животниот стил. Од 2004 година, таа има ги наградува брендовите за напредокот во квалитет и претставува преседан во искуството на производите. Поднесените записи ги оценува меѓународно, независно жири, кое годинава вклучува експерти од 26 сектори . “Најиновативниот бренд” наградата е највисока награда од Plus X и е почестен со голем златен трофеј. Жирито го одликува натпреварувачот кој ги добива мнозинството производни награди за своите модели како “Најдобар автомобилски бренд”.